Dáváte peníze na charitu, třeba nemocným dětem? Co kdybyste je radši dávali ekologickým aktivistům. Nebo si snad myslíte, že nemocné děti zastaví globální oteplování?

Ekologičtí aktivisté na to jdou od lesa. Drží se staré osvědčené taktiky, že k dosažení svých cílů (čti získání co nejvíce peněz z různých zdrojů) je nutné všechny co nejvíc vystrašit. Proto neustále vykřikují, že musíme zastavit globální oteplování (teď tomu spíš říkají globální klimatická změna), protože jinak prý přijde katastrofa. Abychom se báli opravdu hodně, tak dokonce určili nové datum konce světa – ten prý přijde za 12 let. Tedy pokud se neprobudíme a nezačneme sypat obrovské peníze do boje. Oni ho prý za nás povedou, takže sypat máme především jim.

Tohle je opravdu skvělá taktika. Vzpomeňte si, jaký byznys se povedlo vytvořit kolem posledního data „konce světa“, který měl nastat v roce 2012. Na pultech se objevily stovky kníže, v Hollywoodu udělali velkofilm, mluvilo se o tom všude. A co se stalo v roce 2012? No samozřejmě že nic.

Stejně tak se nic nestane ani za 12 let. Jenom, pokud se necháme aktivisty obalamutit, příjemně nakynou konta některých lidí a organizací. A ty peníze budou z našich kapes.

Aktivisté nejsou žádní amatéři. Používají tajemné termíny jako třeba klimatická spravedlnost, neváhají posílat děti místo do školy na demonstrace, vykřikují, bubnují na poplach a samozřejmě lžou, kudy chodí.

Nejvtipnější totiž je, že onen boj za klimatickou spravedlnost (ten název je samozřejmě kravina, jen zajímavě zní) máme vést my, Češi a Evropané. Aktivisté nikde nevykřikují, aby ho vedli Číňani, Indové, Rusové, Američané, tedy ti, kdo opravdu znečišťují ovzduší. Na tom je krásně vidět, o co jim jde. Samozřejmě, že jim nejde o ovzduší, klima, a už vůbec ne o nějakou spravedlnost. Jde jim jen a pouze o prachy. Moc dobře si spočítali, že zblblá Evropa jim je může sypat, zatímco Číňani a spol by jim nasypali maximálně nudle na hlavu.

Není se co divit, klimatičtí bojovníci mají málo. Takové Hnutí Duha vydalo loni na platy svých zaměstnanců jen 16 milionů korun. No posuďte sami, dá se za to vůbec bojovat?