V mém posledním blogu jsem se věnovala obrovskému množství odpadu, který vzniká z kávových kapslí. Zájem veřejnosti mne natolik překvapil, že se tomuto tématu budu nadále věnovat a to velmi důkladně.

Slíbila jsem, že napíšu našim poslancům v EP a to jsem dnes také učinila. Jejich reakce zveřejním.

Vážené poslankyně, vážení poslanci Evropského parlamentu,

obracím se na Vás, coby volené zástupkyně a zástupce České republiky v Evropském parlamentu s žádostí o podniknutí kroků, které povedou k zákazu výroby a prodeje kávových kapslí v Evropské unii.

Mám totiž silný pocit, že kvůli obrovské politické i mediální pozornosti, až hysterii, kterou vyvolává téma globálních změn klimatu, se zapomíná na opravdovou ekologii a řešení skutečných ekologických problémů. Jedním ze zcela konkrétních jsou právě kávové kapsle. Podle dostupných informací se jich denně vyrobí více než 56 milionů. To v důsledku znamená obrovské množství odpadu z plastu i jiných materiálů. Milovníci kávy mají přitom řadu jiných možností, jak si vychutnat svůj oblíbený nápoj.

Po vydání blogu na toto téma jsem si ověřila, že má velkou odezvu u české veřejnosti. Proto věřím, že ji najde i u Vás. blog si můžete přečíst zde: https://ditetova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=736032

Budu Vám velmi vděčná za jakoukoli zpětnou vazbu a předem děkuji, pokud se tématem budete zabývat.

S úctou,
Alexandra Dítětová

Zdroj: https://ditetova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=737195